söndag 19 juli 2009

Uppdatering II

Hemkommen från Hälsinglands gröna skogar och blåa berg. Det blev en bra semestervecka. Mycket häng med släkt, målarfärg och tittande på landet. Min man gjorde succé genom att måla så att skavsåren blödde. Därmed har han klart godkänt och jag tror inte han behöver slita så igen. Dessutom blev han bästisar och bundis med hunden Beda så att där är allt grönt.

Jag tog honom med runt. Hälsingland är ju vackert och ursvenskt och allt det där så vi plockade targan av bilen och körde för fort på landsvägarna, stannade på loppisar och fyndade stringhylla för 15 spänn, insöp en magnifik utsikt över Dellensjöarna, pekade på kossor och badade hos Elin vid hennes barndoms torp. Till detta så kommer en obligatorisk utekväll. Han är ju trots allt uppvuxen i Stockholm så jag måste visa hur det kan se ut när svenssons, white trash, sportfånar och raggare möts i en härlig blandning över alla åldrar a la småstaden. Man kan väl säga att han var ganska tyst och iakttagande i början. Sen kom Sigge Hill (typ Sveriges Hank Williams) igång med sina hemliga gäster. För kvällen Jakob Hellman och Staffan Hellstrand. Ganska lyckat med andra ord. Dock fick vi panik för att det var så mycket folk att det inte gick att röra sig, varken utomhus eller inomhus. Tilläggas kan att det var en tisdag i en stad med 17 000 invånare. Vi gick hem.

På hemma plan har det onekligen hänt saker - det har kommit en bebis. Tant Alexandra har gjort det fantastiska och kläckt en väldigt söt Malte.

Gårdagskvällen spenderades med lite goda drinkar i en hotellbar längs Slottsbron där man satt en spottloska från bilarna - det är skönt att vara tillbaka i civilisationen.

Inga kommentarer: