söndag 12 juli 2009

En veckas skillnader

Idag bär det av till barndomens gata. Det ska målas hus, badas och titta på sevärdheter. Alltsammans visar på skillnader över generationer. Min farfar räknar iskallt med att vi ska bo med dem i stugan hela veckan. Vi hade tänk en eller ett par nätter där ute och resten för oss själva inne i stan och åka ut på morgonen för dagens arbete. Min farfar kan överhuvudtaget inte förstå det. Varför är vi inte där hela veckan? Varför är vi inte där uppe hela semestern? Varför räknar vi efter sju respektive tolv år i Stockholm det som hemma?

Självklart ska man se till aspekten att han är av annan generation och således tenderar hans värld att vara lite mindre än min. Då måste jag tillägga att han rest så in i bängen i sitt yrke - Kirgizistan, Sovjet, Korea. You name it! Trots detta så kan finns det ingen anledning att vara någon annan stans än i en stad, vacker förvisso, med endast 17 000 invånare. Vad vi är olika....

Att kolla in sånt här och andra skillnader, likheter och tendenser oss människor emellan är otroligt intressant. Det måste vara hemskt spännande att var etnolog!.

Inga kommentarer: